Biblioteket fick i gåva en elgitarr som kunderna kan använda

Vasa stadsbiblioteks kunder har nu möjlighet att spela gitarr i biblioteket.

sähkökitaraBibliotekets kunder kan nu gratis använda elgitarren och förstärkaren som finns på musik- och konstavdelningen på andra våningen. Om man vill spela gitarr i biblioteket kan man låna hörlurar och gitarr med bibliotekskortet.

Redan i flera år har man även kunnat spela elpiano i huvudbiblioteket. Pianot används flitigt av musik- och konstavdelningens kunder. Via avdelningen kan man reservera tid för att spela både elgitarr och piano.

Affären Pihlajamaan Musiikki i Vasa har skänkt gitarren till biblioteket

– Idén kom från att huvudbiblioteket redan har ett elpiano som kunderna kan använda. Gitarrister som vi är beslöt vi oss för att utveckla servicen och så kom vi på idén med en gitarrdonation. Vi tänker också fortsätta med samarbetet, säger bibliotekets evenemangskoordinator Max Bäckman och sales manager Jocke Kulju vid Pihlajamaan Musiikki.