I programserien Låt kulturen beröra! diskuteras Vasas kulturliv

I mars börjar den nya diskussionsprogramserien med kulturtema Låt kulturen beröra! Under programserien diskuteras en gång i månaden kulturella ärenden som berör Vasaborna. Programmet sänds i Radio Vaasa och man kan också lyssna på det som podcast.

BY Olipa kerran kyläDet första avsnittet sänds tisdag 28.3 kl. 15.30 och då diskuterar man vad kultur är och hur kulturen i Vasa ser ut i dag. Diskussionen leds av Sanna Bondas från kulturcentret och i diskussionen deltar Laura Krohn från Pohjalainen, Hannah Kaihovirta från Österbottens konstkommission, Patrick Back från Vasabladet och Håkan Omars från Svenska kulturfonden.

Andra teman under våren och sommaren är de studerandes kulturstad, kulturutrymmen i Vasa, evenemang och kulturturism samt Vasa som konsertstad.

I slutet av året behandlas publikarbete i konstinrättningar, kulturföreningsverksamhet samt vad som blir kvar i kommunen efter vårdreformen. Till slut blir det också diskussion om hur den nya bibliotekslagen påverkar biblioteket som mötesplats för människorna.

Programmen sänds i Radio Vaasa den sista tisdagen varje månad kl. 15.30 och i repris följande lördag kl. 12.30. Det går också att lyssna på programmet senare som podcast via Radio Vaasas webbsidor. Serien produceras av Vasa stads kultur- och biblioteksväsende.

FM-taajuudet:

Vaasan alue 99,5 MHz