Avdelningen Nyhetsområdet och tidskrifter är öppen utan personal på kvällar och lördagar

Avdelningen Nyhetsområdet och tidskrifter ändrades i början av september delvis till en enhet med självbetjäning.

Avdelningen är öppen utan personal från måndag till torsdag kl. 16-20, fredagar kl. 16-17 och lördagar kl. 10-15.  På avdelningen går det under dessa tider inte att kopiera eller skanna.
Till huvudbibliotekets aula är det på kommande i en nära framtid en självbetjäningskopiator, som kan användas under huvudbibliotekets öppettider. Tillsvidare är det möjligt att kopiera och skanna på nyhetsområdet från måndag till fredag kl. 9-16 och söndagar kl. 12-15.

Utskrivningen från kunddatorerna på avdelningen Nyhetsområdet och tidskrifter sker från början av september centraliserat via skrivaren vid infodisken i första våningen och utskrifterna betalas också vid infodisken.  Från kunddatorerna kan man skriva ut också på kvällar och lördagar.

Tidningarna från avdelningen Nyhetsområdet och tidskrifter lånas vid infodisken i första våningen.