Start för innehåll

Hjälp inloggning

Alla som har Vasa stadsbiblioteks lånekort kan logga in som besökare här. Då får du ta del av alla tjänster webbplatsen erbjuder, du kan t.ex. reservera, låna om, sätta betyg och kommentera.
 

Logga in

Då du använder nätbiblioteket första gången måste du först skapa ett användarkonto för att kunna logga in.

Du väljer själv om du vill vara inloggad eller inte. Du kan läsa de flesta texter utan att vara inloggad. Om du vill kontrollera dina lån, sätta betyg eller kommentera så måste du identifiera dig genom att logga in.
 

Skapa användarkonto

För att kunna logga in på bibliotekets webbplats måste du först skapa ett eget användarkonto. Det enda som krävs är ett bibliotekskort och att du har en PIN-kod. Att skapa användarkonto sker i två enkla steg.
 
Steg 1:Fyll i bibliotekskortets nummer och din PIN-kod
Steg 2:Välj ett användarnamn och lösenord. Därefter kan du logga in med ditt användarnamn och lösenord eller bibliotekskortets nummer och PIN-kod.
 

PIN-kod?

För att få en PIN-kod besöker du biblioteket och talar om att du vill ha en PIN-kod till ditt bibliotekskort. Av sekretesskäl ger vi inte PIN-koder via telefon eller e-post.
 
Om jag glömt mitt lösenord eller PIN-kod, hur gör jag då?
Du kan få ett nytt lösenord via e-post genom att klicka på länken "Glömt lösenord". Däremot måste du besöka biblioteket för att få en ny PIN-kod.